Monday, October 6, 2008

going away

it just a week left now! FREAKING OUT!

i've never traveled this far before! i don't know what to pack, i haven't thought it through yet! i don't know what i need to have on the plane! i haven't bought any spare batteries, or a plug converter, if i even need them, i don't even know if i do yet. i don't even know what i need to know! what do i need to know? HELP!

3 comments:

Dave said...

email forthcoming. :)

Andreas said...

Först och främst, Jenny: lugn, lugn och lugn.

Du ska ha en konverterare, men du ska veta att det bara är saker som har switchade nätagg som funkar - det betyder datorer, mobiltelefoner och iPodar, men inte hårfönar och glassmaskiner. Gå till Kjell&co eller Claes Ohlsson och köp en multiadapter. De kostar typ en hundring, och sen behöver du aldrig mer köpa någon var du än blir av i världen.

Vad gäller packning vill du packa så lätt som möjligt. Idealt så vill du inte checka in något bagage. Det innebär att du rullar ihop dina t-shirtar och använder några av dina lättaste byxor, och att du tar handduken som verkar vara lite för liten istället för badlakanet. De tyngsta och största kläderna kan du ha på dig på flyget. Om du slipper checka in bagage så kommer resan att gå mycket smidigare, och du riskerar inte att behöva stå och vänta eller bli av med saker. Det är värt mer än man kan tro. Kolla vad flygbolaget säger om handbagage. Ofta får du ha med dig en liten resväska, en datorväska och hålla något i handen. Det räcker ganska långt. Vi klarade oss två personer i en dryg vecka i Tokyo med ETT handbagage. Jag vet inte hur länge du ska vara borta, men om inte Dave har tvättmaskin så finns det tvätt-o-mater. Har du tur kanske du träffar Helena Bonham Carter.

Kolla upp din mat. Är det bokat rätt mat på planet? Om inte går det fortfarande att ändra, men du vill inte sitta hungrig hela vägen - det är tråkigt.

Det kommer att finnas lite saker att göra på planet. Du kan antagligen se på film eller lyssna på musik eller så. Det brukar vara ganska sugigt - mer sederande än exalterande, men jag antar att det finns en anledning till det. Om du har en laptop eller en mp3-spelare eller en DS, eller kan låna en, så är det värt besväret att ta med det.

Bästa sättet att spöa jetlagen är att vara uppe tills klockan är läggdags, oavsett vad din kropp säger. Jetlagen är värre när du åker hem, oavsett vilket håll du åker på, oavsett vad folk säger.

Och om du skulle glömma något som är helt vansinnigt oumbärligt, Jenny, så går det att köpa där. De har faktiskt ett ganska imponerande utbud av främst amerikanska varor. ;)

Sarah Bellum said...

Don't stress. Just bring warm clothes because it's been cold.